Det lille dreieri

er navnet på hennes lille galleri/keramikkverksted beliggende i naturskjønne Høysand, fint plassert mellom Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Her finner man roen! Og Inger...:-)

 Inger arbeider først og fremst med steingods som hun rakubrenner. Det er en særdeles spennende prosess som gir spennende krakeleringer. Når røyken siver ut av flistønna og gir den gode lukten, det sprekker høylydt i glasuren - og om kalenderen da i tillegg viser sommermåned, kan hun knapt ha det bedre! Inger velger også noen ganger å glasurbrenne steingodset på vanlig måte, som hun også gjør med porselensleiren som hun også arbeider mye med. Hun synes det er veldig fascinerende å arbeide med så forskjellige uttrykk som det raku og porselen gir. Raku med sitt røffe preg og porselenet med det skjøre, gjennomskinnelige.

 Inspirasjon finner Inger overalt. Kanskje særlig når hun er ute i naturen med all dens skjønnhet, men også når hun ser mennesker i forskjellige situasjoner. Dessuten får Inger alltid ideer mens hun arbeider. Å arbeide med leire gir millioner av muligheter både hva gjelder form og glasur. God musikk til arbeidet må til, det setter henne i det rette modus og gir masse energi og skaperglede.

 Å forme i leire, se en gjenstand bygge seg opp i tre dimensjoner, fungerer som meditativ refleksjon, og er så mye mer enn å skape kunst for kunstens egen skyld. Inger modellerer alt for hånd, her finnes ingen dreieskive 

Hun er utdannet ved Oslo Kunst- og Designfagskole, keramikklinjen, 2004.

Hjemmeside : www.det-lille-dreieri.com