Petrus Jensen

 

Han er ikke Sherlock Holmes. Men han har stor sans for den engelske detektivens blikk for detaljer. Gamle Sherlock er utvilsomt en av inspirasjonskildene til Petrus Jensen's spennende detektivbøker om Lissi, Luta og Fyrstikken! (Det er nok derfor han liker å kle seg ut som Sherlock iblant – se bildeserien nedenfor.)

Petrus startet sin skribentkarriere tidlig, men gjorde ikke alvor av den første bokdrømmen før i 2013. Han er utdannet journalist og har flere tiårs erfaring fra arbeid med språk og informasjon i Norge og Sverige, innen et bredt spekter av sjangere og publikasjons-former:

Han har arbeidet som reporter i begge land, drevet eget firma under navnet Kreativ Text & Foto og forfattet petitartikler, sanger, dikt, eventyr, noveller, en ghostwriter-biografi på svensk - og altså norske krimbøker for barn. De tre han har utgitt til nå, har han fått meget gode tilbakemeldinger på, og nå er han i gang med nr. 4.

"Den inneholder massevis av actionfylte scener, humor, kjærlighet og vennskap, og griper leseren fra første side."
Nora Vinjor Røssland, Noras bokblogg – terningkast 5 (om bok 1, Mannen som forsvant).

"Jeg syns at denne boka var veldig spennende og jeg digger denne boka fordi den er tykk, og det er ikke et kjedelig, lite mysterium, men et ordentlig og stort som kunne skjedd i virkeligheten!"
Hanna Elise, 10 år, Norli Juniors nettsider – 5 av 5 stjerner (om bok 2, Godstyvene).

"De Tre Lykter er utrolig mye bedre enn de lette masseproduserte krimbøkene fra USA jeg leste i min ungdom."
Terje V. Høvik, Halden Arbeiderblad – terningkast 5 (om bok 3, De mystiske tøydukkene).

www.baryton-bokforlag.com finner du mange flere leserkommentarer og mer om både forfatteren og bøkene.