MARIANNE ”OMARSDATTER” SUNDBY

(F. 16.12.59 i Svolvær)

Tegning/form/farge, Strømmen vgs 1977/78                      
Skilt- og dekorasjonsmaling, Elvebakken vgs 1985/86 - 86/87

Diverse kortere kurs i koldnål, tresnitt og linoliumstrykk, bl.a. på  Norske Grafiske Verksteder(NGV), Oslo, Elisabeth Mathisen, Fredrikstad, m.fl.

Tegnetimer/kurs hos Reidar Finsrud, Drøbak

Kurs i akvarellmaling ved May-Britt Skaugen, Fredrikstad Kunstforening

Uttrykker meg med malerier i akryl og akvarell, prikketeknikk/pointillisme i tusj og blekk på papir og på lerret, samt diverse grafiske trykkteknikker.

I det daglige jobber jeg også med kunst på huden; tatovering, i mitt  tatoveringsstudio, KUNST MED PULS, i Gamlebyen, Fredrikstad.

Om meg selv:

Jeg har tegnet og malt..hele livet   Tok” tegning, form og farge” etter ungdomsskolen, og fortsatte med ”Skilt- og dekorasjonsmaling” på yrkesskolen da jeg var i 20-årene.  Opp igjennom årene har jeg deltatt på diverse tegne- og malekurs, samt kurs i flere grafiske teknikker. 

Som 30-åring fikk jeg øynene opp for tatovering; kunst på hud, eller som jeg kaller det: KUNST MED PULS. Jeg fikk læreplass hos en tatovør, og har fra 1997 hatt tatovering som min inntektskilde.  

Når jeg ikke er på jobb, blir det maling, både akvarell og akryl, eller prikking/pointillisme med tusj på papir. Pointillisme er en tidkrevende teknikk, og krever full konsentrasjon .....det blir som en meditasjon for meg. Motivene jeg lander i, er stort sett mennesker og dyr, noen ganger svært detaljert, andre ganger som silhuetter. Noen ganger fargesterkt, andre ganger sort på hvitt.

Instagram:
What_I_do_when_I_dont_tattoo
dm12fredrikstad
kunst_med_puls             

Facebook:
dm12Fredrikstad
Kunst med puls