Astrid Hæreid

Astrid Hæreid 

Hun har en kunstnerisk erfaring. Alt fra tidligere å male fabulerende bilder i Nerdrum stil. Til det impresjonistiske med fascinasjon for å fortelle et eventyr eller historie med paletten.

Det har vært en utvikling med oppvekst i Nord-Norge, der hun malte bilder med nordlys og fjell. Senere ble det bolig og kunstengasjement i Paris og Roma.

Tilbud om å dekorere den australske ambassadørens hall til å male murale vingårder på en restaurant i Paris var spennende. Det var i samarbeid med arkitektfirmaet Poetic Licence.

Senere ble det leilighet i Orte utenfor Roma og dialog med italienske kunstnere. Møte med kunstner som var 3. generasjonskunstner som stilte ut i Vatikanet. Astrid syntes dette var en spennende tid. Hun mener at: Som kunstnerer er vi dirigenter i vår kunst og vi har enorm frihet til å skape hva vi vil. Som Askeladden plukker vi opp kunst  på veien vi går.

Maleriet bringer oss utover de strikte linjene og vi kommer fram til en mosaikk av lys og koloritt.

Målet for hennes kunst er å følge den kuntneriske nerven og forsere hindringer. Hun mener man må dissekere motivet for å så og bygge det opp igjen.

Astid Hæreid ble av Commission de la Professionalite anerkjent som kunstner i Paris.

Hun har gått 2 år i lære hos en tidligere Nerdrumelev. Men hun regner seg for det meste som selvlært. Hun har samarbeidet med arkitektfirmaet Poetic Licence.

Hun har i 2 år vært nestleder og kunstnerisk leder for Nfuk, Norsk forening for uavhengige kunstnere. Arbeid med kunststipend, juryering og arbeid med landsutstillinger i Oslo Rådhus mm. Og juryert deltakelse der med egen kunst.

Deltatt på Østlandsutstillingen 2 ganger og deltakelse i 2 stipendutstillinger i Kunstnernes Hus.

Det kan av mange nevnes:

Separatutstilling i gamle Halden Rådhus.
Deltatt med egen stand + performance på Art Fair.
Lionsutstilling Asker Museum
Fast utstilling og samarbeid med Galleri 69 grader nord i Oslo, Hokksund og Andøya.
Innkjøpt av kommuner og private, samt Colombia Warner.
Representert på Saatchi online Gallery.

Hun gleder seg til utstilling i Galleri 1845.