Veronica Normann Jensen

Født. 19.10.1975 i Fredrikstad

Utdannet Art Director, Westerdals, 1999- 2002.

Klassisk kunst, Einar Granum, 1995- 1997.

Tegning, form farge og grafikk, Skiringssal Folkehøyskole, 1994- 1995.

Veronica Normann Jensen er en del av Kunstnerkollektivet Polvotten.  Hun har tidligere jobbet mye med collage og maleri, ofte med en snert av humor og leken strek. Men gjennom de siste årene har hun jobbet mest med landskapsmaleri og akvarell. Hun er lidenskapelig opptatt av skog og landskapets lys og kontrast med en forkjærlighet for vinter og kulde. Hun er også opptatt av å gjenskape magien fra barndoms år gjennom å fange enkle øyeblikk med følelse av ro og balanse.

 

Veronica jobber også som freelance illustratør, og har stått for en rekke cover art for artister som Tommy Tokyo, Tellusalie og To Rustne Herrer med Jonas Fjell og Ole Paus. Det siste albumet hun har jobbet med er «the Remaining Days of Life», Fredrikstad musikeren Tommy Tokyo sin nyeste utgivelse.

 Hun har hatt en rekke utstillinger og kunstprosjekt i Fredrikstad i samarbeid med andre «Polvotter», og var årets Månefestivalkunstner i 2014. For å nevne videre: «Gong Gong», «Hey you pink and blue», «a slice of life», «Woodlands», «Kortversjon’» og «Biotoper».

Nettside

Instagram: vnjart