Eli Utakleiv / Heidi S. Eriksen

Eli Uttakleiv bor i Rakkestad og arbeider i hjemmebaserte tjenester til daglig. Hun startet med å male i 2009, hovedsakelig med akryl og har hatt utstillinger i Rakkestad og Halden. Etter noen år med maling beveget hun seg mer og mer over i den tredimensjonale verden med glassfigurer og keramikk. Hun synes spesielt leire er et spennende materiale som ikke bare tiltaler hennes behov for å forme direkte med hendene, men som også gir henne muligheten til å arbeide intuitivt. Eli vet sjelden hva leirklumpen hun holder mellom hendene vil bli før et stykke ut i prosessen. Resultatet viser seg gjerne som en morsom og uttrykksfull figur. Hun lager også boller og fat, og utforsker teknikker og glasurer på disse.

Heidi Saxegaard Eriksen, f. 1961 i Sarpsborg, bosatt i Rakkestad.
Har de siste ti årene vært leder i Rakkestad kunstforening/Galleri Midtstuen. Har alltid vært glad i - og opptatt av kunst. Har dog ingen kunstfaglig utdannelse. Er selvlært, med lang erfaring. Jeg maler i akryl, aquarelle og pastell. De siste årene har det blitt mest aquarelle, hvor fargerike dyr er blitt favorittmotiv. Jeg jobber som tegner for en landskapsarkitekt. Har hatt noen utstillinger, bl.a:
Strømsfoss mølle, Galleri WenDa (Halden)
Glenghuset (Sarpsborg), Stortinget, Høgskolen i Trondheim, Galleri Bare for trøisomhet (Gabestad økogård, Rakkestad) og Galleri Midtstuen.