Monica Charlott Rundqvist

Hun er selvlært, har alltid tegnet og jobbet som frivillig illustratør og journalist for ulike foreninger, men har aldri sett seg selv som kunstner. Det har derimot vekket et enormt engasjement for frigjøring fra kulturer som kolliderer med den du er på dypet og bildene hennes er en måte å uttrykke dette på. 

Hennes mor sier hun begynte tegne så fort hun kunne holde en blyant, og var som barn flest opptatt av å tegne. Da hun selv fikk barn brukte hun dette for å hjelpe de med å tolke leksene deres og mange kjedelige lekser ble opphavet til mange livlige illustrasjoner for å underlette arbeidet.  Det slo henne aldri at hun kunne livnære seg på dette, og hun prøvde ulike retninger, og endte til slutt opp utbrent og på omskolering. I 2012  begynte hun å jobbe som yogalærer, men kun 2 år etter flyttet hun til Sverige og tok en ekstra jobb i skolen, hvor hun kom i kontakt med flyktningbarn og historiene vekket noe på dypet som gjorde at hun begynte å tvile om yoga var riktig retning. Samtidig som hunlurte på om hvordan hun kunne finne en måte å bringe fokus til disse barnas historier, kom kunsten tilbake inn i livet som et talerør for å hjelpe sine voksne yoga elever til å samle seg og finne ro. Midt oppe i dette fikk hennes yoga karriere fikk en brå stopp etter en ryggoperasjon, og malingen ble hennes rehabilitering. 

Nå har hun lagt yoga jobben bak seg, og maler på fulltid. 

I 2020 var hun med på å illustrere boken "Frigjørelsen" av Kristian Fredheim, boken handler om både personlig og kulturell frigjøring. Det som i utgangspunktet skulle være 3 bilder, ble til over 100 illustrasjoner og satte i gang en enorm skapelsesprosses. Elsker å utforske nye måter å male på og bildene bærer nok preg av bakgrunn fra meditasjon, indre ro som en del av frigjøring og selvutvikling. 

I fremtiden drømmer hun om å illustrere en bok om barn, vi voksne kan hente så mye av å se ting fra barnets ståsted. I skrivende stund har hun nettopp begynt å samarbeide med en produsent og skriver musikk tekster. 

Hjemmeside er under utarbeiding, men flere av bildene kan du blant annet se på instagram @monicacr.art