Helge B. Skånlund

Skånlund er en meget allsidig kustner med en bred kunstnerisk bakgrunn, med flerårig tegneutdannelse, utdannet litograf med fagbrev, foruten pedagogisk høyskole med hovedvekt på tegning.

Fra 1965  til 1969 var Skånlund ansatt som litograf ved Evergreen Press Ltd. i Vancouver i Canada. Hans arbeider er i både tegning, akvarell og malerier fra denne perioden gjenspeiler kunstnerens evne til å formidle den skjønnhet og opplevelse av naturen hans biler er kjent for.

Flere studeiereiser til USA, med bl.a. reisen langs Amerikas vestkyst fra Cananda til Mexico, hvor Roky Mountains vakre natur, den maleriske Oregonkysten, Californias mangfold og den fargeskjønne eventyrverden i Grand Canyons fantastiske formasjoner - fra Los Angeles til ørken området i Arizona til Yellowstone på 2000 meters høyde.

Disse reisene har resultert i en rekke arbeider presentert på utstillinger i både Norge, Canada og i USA.

Også reiser i Egypt, Tyrkia, Thailand, Hellas, Italia, Frankrike og Spania er land hvor Skånlund har hentet inspirasjon til sine arbeider.
De siste 15 årene har han tilbrakt lengre perioder i Spania.

Foruten hans arbeider innen kulltegning, akvarell, grafikk, skulptur og malerier har Skånlund komponert og levert det imponerende og vakre glassmaleriet i Metodistkirken i Sarpsborg.
Skånlund er representert ved Statens Høstustilling og Østlands- og Sørlandsutstillingen. 
Han er medlem av UKS og NBFO.

Blandt landets fremste
Med årene har Helge B. Skånlund etablert seg som en malerkunstens ener. Suksessen har tatt ham tid, men i dag rangerer han som en av landets fremste innen sitt gebet. Han arbeider i grenselandet mellom naturlaisme og abstrakte utrrykksformer og markerer seg som en ener med sine naturskildringer.
Juni 2009, Ragnar G. Stene

Del denne siden