Tove Gilje

Tove Gilje, Oslo, maler figurativt og nonfigurativt med akryl og olje på lerret og arbeider litt med keramikk. I tillegg er jeg forfatter av romaner og barnebøker. Til mine malerier henter ofte motivasjon fra gamle bymiljøer og mellommenneskelige forhold.  

Atelier i Kvartsveien 17, Gamle Fredrikstad.

Utdanning innen odontologi, pedagogikk, psykologi og internasjonale studier. Drevet egen tannklinikk og vært administrativ leder for flere frivillige organisasjoner, bl.a. Kvinne og familie forbundet, Multippel Sklerose forbundet, Krisesenteret i Asker og Bærum og Norsk Folkehjelp (UDI). Arbeidet i flere år med voldsutsatte kvinner, barn og menn, og med asylanter, flyktninger og demente.

Fra 2016 har min arbeidsdag bestått av skriving av romaner (Større enn kjærligeten (2015), Ringer i vann (2017) og Mysteriet om det gule skjerfet (2019) i tillegg til arbeid med billedkunst for utstillinger og salg.

Jeg har malt og tegnet så langt tilbake jeg kan huske, og gikk på Skillebekk tegne og malerskole i 2000-2001 og kurs i keramikk hos Embla keramikk i Oslo i 2015.

Utstillinger:

Eget atelier i galleri i Bærum, 2007-2017
Lions Østensjø
Lions Bærum
Lions Lørenskog
Lions Høybråten
Lørdags- og søndags og julemarked på Blå (Oslo) de siste 15 årene.
Juleutstilling i Lørenskog husflidslag
Medlem og utstiller i Romerike kunstforening
Medlem og utstiller i Lørenskog kunstforening
Utstiller i Galleri 1845, Fredrikstad
Separatutstilling i Østfoldhallen
Juleutstilling på Budor, Løten
Gallerigata, Sarpsborg

Del denne siden