Marianne Spernes

Marianne er født i Sarpsborg i 1973. Hun er utdannet grafisk designer fra Kent Institute of Art & Design i England med utveksling til Accademia di Belle Arti i Milano. Hun har bodd og jobbet flere år i Italia hvor hun også har hatt lengre opphold med egenstudier. I tillegg tiljobb som designer og art director i flere design- og reklamebyråer er hun en produktiv maler og har hatt flere utstillinger. Marianne har atelier i Oslo.

 «Som detaljorientert designer har jeg behov for å være mer fri i uttrykket i kunsten. Inspirasjon får jeg overalt; i naturen, i byen, og kanskje spesielt fra rustikke overflater som har fått vakre fargespill gjennom tiden, vær og vind. Jeg forsøker å gjenskape noe av dette i et abstrakt formspråk i bildene mine med ulike male- og skrapeteknikker.

Jeg har en plan om en fargepalett, men selve maleprosessen starter svært spontant. For det meste benytter jeg akryl, i tillegg til ulike medier, også oljebaserte, for å skape uventede uttrykk. Maleriene består ofte av mange lag. Om det bare er fargene som skaper en stemning eller om man ser noe annet i bildene, ønsker jeg skal være opp til betrakteren.»

 Atelier: Nordstrand Kulturarena, Ekebergveien 243, Oslo
Instagram: mariannespernesart

Del denne siden