Marianne Høili Pettersen

Jeg heter Marianne Høili Pettersen. Jeg er 50 år, gift med Pål, mamma til Gorm og Tuva og farmor til Tilje. Jeg har også 3 jakthunder. Jeg jobber som helsesekretær. 

Jeg har vokst opp i Gamlebyen og har hatt et supert liv der. Dette er nok grunnen til at jeg alltid vender tilbake hit. Både når det gjelder foto, men også bare det å henge innenfor vollene. Jeg elsker Gamlebyen!!

Jeg har alltid likt å fotografere. Men det var først da jeg meldte meg inn i Fredrikstad Fotoklubb for ca 5 år siden at interessen utvidet seg til litt mer enn å bare fotografere familie, venner og privatliv. Egentlig er det meste morsomt å fotografere. Og jeg lærer noe nytt hele tiden. Man blir aldri utlært innen foto!

De siste par årene har fugler vært interessant. Både det å fotografere dem, "jakte" på motiver og lære navn, lyder osv. En ny verden har åpnet seg. For å få bra motiver må man være mye ute i naturen. Og det er deilig uansett om det blir et, flere eller ingen blinkskudd. 

Hvis jeg skal si noe om hva som går igjen i mine fotografier så er det bl.a Gamlebyen, Hvaler, tåke, "nakne" trær, fugl, vann og refleksjoner i vann. 

Foto er sosialt hvis man ønsker det.  Jeg har blitt kjent med mange herlige fotointeresserte mennesker. Det er alltid noen å ringe hvis man ønsker en fototur hit eller dit sammen med andre. Jeg bruker også foto som "terapi". Det er ikke noe som er mer avslappende og restituerende enn å gå alene rundt i naturen med kamera over skulderen. Timene flyr av gårde. 

For 4 år siden hadde jeg min første utstilling sammen med to kunstnervenninner i Overlyssalen. Dette var veldig stas og det var en ære at folk ville kjøpe og ha mine fotografier på veggen. Etter det har jeg vært gjesteutstiller i Det Grunnmurede Galleri i 2019 og hatt utstilling alene i Galleriet Vinbar i september 2021. Jeg har også vært med på utstilling med Fredrikstad fotoklubb i Overlyssalen x 3 og pop-up utstillinger på vollen. 

Jeg ser frem til å ha utstilling i Galleri 1845 og håper at noen vil komme innom og hilse på og å se mine fotografier. Dette er noe jeg koser meg veldig med og hvis noen andre har glede av mine fotografier så er det herlig!"

Del denne siden