Håkon Bleken

Håkon Bleken har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken i Norge. Foto: (Tiril b Bjørkvold)

Håkon Bleken har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken i Norge. Foto: (Tiril b Bjørkvold)

Galleri 1845 i Gamlebyen i Fredrikstad kan nå friste med verker av en av Norges største billedkunstner, Håkon Bleken.

-Dette er helt rått, sier en av Galleriets 4 eiere, Øivind Aronsen, som gleder seg til å vise fram grafiske verker av denne meget kjente kunstneren. Salget av verker av fra Bleken har Galleri 1845 fått tilgang til via en av eierne av det tidligere kjente galleriet, Holmsbustuene, Svein Erik Bakken.

 Mest markante

I nesten hele etterkrigstiden har Håkon Bleken vært en av de mest markante skikkelsene i norsk kunstliv, og han regnes som en av våre aller fremste samtidskunstnere. Bleken har satt sitt tydelige preg på utviklingen av maleriet, tegningen og grafikken i Norge.

Ikke nok med det i en alder av over 93 år har han levert kjempestore utstillinger med til sammen flere hundre verker det siste årene.

 Bleken er best

Om en av hans utstillinger slo kunstkritiker Yngve Sokko i Aftenposten fast i tittelen: «Bleken ER jo best» og karakteriserte utstillingen som en maktdemonstrasjon.

Mens NRKs kunstkritiker, Mona Pahle Bjerke fulgte opp med følgende kommentar: «Det er tankevekkende at vår aller mest vitale og nyskapende maler er over 90 år gammel. Den samme Bjerke kåret bildeverket «Autoriteten» til årets kunstverk.

Del denne siden