Julie Ulfeng

Jeg heter Julie-Fredrike Eng Ulfeng, er født og oppvokst i fredrikstad og er 20 år. Jeg har to halsbåndparakitter, tre pudler og to nymfeparakitter og er glad i dyr, som også gjenspeiles i bildene mine. Jeg studerer også psykologi da mental helse, ærlighet og  følelser er viktig for meg.

 Jeg har alltid følt meg annerledes med en søken etter hvor jeg hører til. Jeg har alltid hatt glede i å uttrykke meg selv gjennom kunsten. 

 Dybden i mine verk kommer til uttrykk i alle lagene pasteller, fargeblyanter, maling og spraymaling som jeg benytter meg av. Ulike teknikker benyttes, og scenen i bildet er ikke forhåndsbestemt. Jeg bestemmer meg for et motiv, men ikke kontraster, fargebruk og andre elementer. Jeg henter ofte inn nye rekvisitter som skaper ulik tekstur og dermed andre uttrykk. Jeg utforsker ofte nye teknikker som skaper forskjellige teksturer, for å smelte sammen elementene og gjenstå med et resultat som er noe eget. Ulike media kan manipuleres og få store endringer i resultater. 

 Tematisk sett handler mine verk om ensomhet og lengsel. Dette på grunn av erfaringer og spenningen av kontraster mellom de sterke neonfargene, det energiske, som bryter med tomheten, de mørkere, dystre fargene, som kan minne om andre motsetninger. Ekspresjonistiske trekk, intime følelser, negative følelser, som skaper en kontrast til de fremtredende fargene som mange knytter til glede.

 Sterke kjennetegn ved mine verk, er fokuseringen på øyne, pels, sterke farger, figurative elementer og noen små figurer, hvor det veksles mellom tålmodighet og detaljer til lek og klumsethet som viser til følelser. Alt for å skape liv i bildene. 

Del denne siden