Helena Grøtvedt Pedersen

Jeg tegner, maler eller skaper bilder med trykk.
Er selvlært innenfor trykk. Har 1 års kunstutdannelse bak meg for flere år siden, ellers er jeg også selvlært innenfor maleri. Blir inspirert av de små detaljene i naturen.

Formene som vi finner rundt oss i bladverk, strå, greiner, blomster. Alle organiske former. Alt som gror i naturen og har sitt utspring fra jorda. Er også veldig opptatt av lagene som disse organiske formene lager. Tenker meg ofte innover i lagene av det vegetative.

Forestiller meg et forstørret utsnitt av f. eks en klynge strå, eller lagene av bladverk om høsten der de ligger på bakken. Ønsker å skape et uttrykk, sammensmeltning av disse lagene som skal resultere i en slags symbiose. Menneskets plass i dette er også viktig for meg. Mitt eget og andres møte med naturen, og hvordan den når inn til oss.

Det å skape med trykk er ganske nytt for meg. Jeg liker det grafiske uttrykket som bildene mine da får. Jeg trykker på en måte som ofte resulterer i monotrykk. Av og til velger jeg å lage linoleumstrykk som gir meg flere eksemplarer av hvert trykk. Jeg er utdannet blomsterdekoratør. Inspirasjonen fra naturens former og ønsket om å skape noe fra denne fascinasjonen har alltid vært der. Den kom veldig tidlig som helt ung. Yrket mitt har kanskje forsterket dette, men det var tegningen og maleriet som var der først. helenagpedersen@gmail.com Instagramkonto: @helena.g.pe