top of page

Olga Solhaug

Olga blir ofte inspirert av byliv og arkitektur, spesielt gamle kirker, bygninger, festninger osv. Skissebøkene hennes, store og små, er alltid med henne, samt et enkelt sett med tegnesaker. Hun reiser så ofte hun kan og tegner det hun ser rundt seg, uansett hvor hun er: på en gammel London-pub, ved et bål på et fjell, på flyet....ja, til og med oppe i et tre!

For tiden fokuserer hun på tresnitt/linosnitt og reduksjonstrykk. Det er morsomt å finne en måte å kombinere det med akvarell. Sist men ikke minst, se om det er mulig å jobbe med tresnitt når hun er på tur.

06-facebook-512.webp
Instagram_glyph_svg-512.webp

Biografi

Olga Solhaug (f.1978) vokst opp i Nord-Russland, men har bodd i Norge de siste 18 årene. I 2021 flyttet hun fra Kirkenes til Fredrikstad, jobber som miljøterapeut i Bufetet og trives godt.


Olga er en ivrig urban sketcher og selvlært kunstner i etableringsfasen. Tok nylig to tresnittkurs med Jane Hupe ( i 2023 ), et kreativt tegnekurs med Mattias Adolfsson ( i 2022 ), og ulike nettkurs i akvarellmaling og digitaltegning i Procreate.

bottom of page