top of page

Julie Ulfeng

Tematisk sett handler mine verk om ensomhet og lengsel. Dette på grunn av erfaringer og spenningen av kontraster mellom de sterke neonfargene, det energiske, som bryter med tomheten, de mørkere, dystre fargene, som kan minne om andre motsetninger. Ekspresjonistiske trekk, intime følelser, negative følelser, som skaper en kontrast til de fremtredende fargene som mange knytter til glede.

Sterke kjennetegn ved mine verk, er fokuseringen på øyne, pels, sterke farger, figurative elementer og noen små figurer, hvor det veksles mellom tålmodighet og detaljer til lek og klumsethet som viser til følelser. Alt for å skape liv i bildene.

Biografi

Julie-Fredrike er født og oppvokst i fredrikstad og er 20 år. Hun har to halsbåndparakitter, tre pudler og to nymfeparakitter og er glad i dyr, som også gjenspeiles i bildene hennes. Hun studerer også psykologi da mental helse, ærlighet og følelser er viktig for henne.


Hun har alltid følt seg annerledes med en søken etter hvor hun hører til. Hun har alltid hatt glede i å uttrykke seg selv gjennom kunsten. Dybden i hennes verk kommer til uttrykk i alle lagene pasteller, fargeblyanter, maling og spraymaling som hun benytter seg av. Ulike teknikker benyttes, og scenen i bildet er ikke forhåndsbestemt. Hun bestemmer seg for et motiv, men ikke kontraster, fargebruk og andre elementer. Hun henter ofte inn nye rekvisitter som skaper ulik tekstur og dermed andre uttrykk. Hun utforsker ofte nye teknikker som skaper forskjellige teksturer, for å smelte sammen elementene og gjenstå med et resultat som er noe eget. Ulike media kan manipuleres og få store endringer i resultater.

bottom of page