top of page

Ove Töpfer

Ove Tøpfer er en figurativ, surrealistisk tegner og maler, med en fascinasjon for detaljer. Hovedtema har alltid vært mennesket og økosystemet, økologi, mekanikk, arkitektur, myter og historie. Hvor går skillet mellom natur og mennesket?

Biografi

Ove, som opprinnelig er fra Arendal, flyttet som 12 åring til Grimstad. Han har tegnet siden han kunne holde en blyant, og er utdannet typograf. Han har jobbet innen grafisk bransje siden 1992 som typograf, grafisk designer, illustratør, art director og fotograf. De seneste 12 årene har han jobbet som reklamefotograf med eget studio i Fredrikstad, og her har han for alvor kunnet sette av mer tid til egne tegninger og malerier.


Inne i hodet mitt er det korridorer, endeløse korridorer med dører og arkivskap langs veggene. Og hver dør leder til en ny korridor. Inne i hodet mitt er det også en kommandobro og et hovedbibliotek hvor jeg tilbringer tiden når jeg er aktiv med arbeid eller annet som krever min oppmerksomhet.


Men når ting roer seg kan jeg gjøre det jeg liker best, jeg kan vandre rundt i de endeløse korridorene mine, gå på tur i mitt eget hode, åpne arkivskuffer, titte på og gjenoppleve tidligere minner og erfaringer, sammenligne og lære noe nytt bare ved å være inne i hodet mitt. Men, korridorene endrer seg, noen korridorer blir lysere mens andre blir mørkere og inne i korridorene mine kan det også være dører som plutselig er låst, noen kan jeg få opp ved å bruke tid og tålmodighet, mens andre ikke vil åpnes, kanskje de er lukket for alltid.


Jeg forestiller meg at det må være slik for traumatiserte mennesker, at dører har gått i vranglås og at de ikke slipper inn til sine egne minner. Mens andre kan oppleve å bli fanget dypt inne i en korridor hvor de ikke kommer ut igjen. Dørene er låst. Noen dører kan kan også forsvinne helt. De må nå gjenoppleve gamle minner, tanker, erfaringer, og kanskje, kanskje åpnes en dør igjen, eller en ny dør lages, og kanskje leder den til en ny korridor som til slutt leder tilbake og ut på kommandobroen igjen.

bottom of page