top of page

Veronica Normann Jensen

Veronica Normann Jensen er en Fredrikstadkunstner som er opptatt av roen i naturlandskapet, kontrastene og lyset i de forskjellige årstidene.

Hun er opptatt av gjenkjennelses øyeblikk, og mimrer ofte tilbake til barndoms tid og magien som man er omringet av, men kanskje ikke alltid ser før man tar seg tid til å se det.

Biografi

«Jeg husker jeg satt i baksetet i bilen til mine foreldre. I en brun Toyota Corolla med lysebrune imiterte skinnseter, overhørte jeg Elvis Presley synge "Suspicious minds" eller voksne samtaler om ting jeg overhodet ikke skjønte noe av, mens landskapet suste forbi i sånn ca 70 km/t.

Det skal nevnes at jeg ofte tittet over kanten på setet for å følge med på skilt vs. fart, om fartsgrensa faktisk ble overholdt.


Ubevisste observasjoner, tanker og fantasier sitter fortsatt den dag idag. Lyset, årstider, vær og kontraster. Landskapet. Det var viktig å se langt ut i landskapet for ikke å bli bilsyk.


Jeg er glad i natur og landskap. Det gir meg ro i kropp og sjel, slik det gjør for de fleste av oss. Og det er disse øyeblikkene jeg ofte prøver å få ned med forskjellige medier som akryl eller akvarell»


Veronica jobber også som freelance illustratør, og du kan se hennes cover art hos artister som bl.a. Tommy Tokyo, Tellusalie og To Rustne Herrer.

bottom of page